BYLINKY

Lnička setá (Camelina Sativa)

Znáte Lničku setou (Camelina Sativa)? Ne?

Níže vám přináším souhrné informace o této bylince, protože při brouzdání internetem moc informací o této bylince nenajdete, teda co se týče jejich účinků na naše zdraví.

Lnička setá patří do čeledi brukvovité. Je vysoká, jednoletá, v počátku léta žlutě rozkvétající bylina, převážně planě rostoucí. Pochází z jihovýchodní Evropy, přední Asie a severozápadní Afriky.

Semena obsahují olej který se  využívá v gastronomii, kosmetice i průmyslu.

„LNIČKOVÝ OLEJ“

VNITŘNÍ POUŽITÍ:

Lničkový olej (Camelina Sativa) je výborný na onemocnění spojená s trávicí soustavou. Chrání sliznice a léčí poškození. Používá se v řadě nemocí, jako jsou žaludeční vředy a dvanácterníkové vředy, gastritida (zánět žaludku), kolitida (chronické onemocnění střevní sliznice), cholecystitida (akutní zánět žlučníku), cholelitiáza (onemocnění žlučových cest), hepatitida, cirhóza jater.

Lničkový olej je účinné anthelmintikum (působí proti parazitickým helmintům). Ničí malé mikroorganismy v zažívacím traktu.

Olej obsahuje hořčík, který je prospěšný pro metabolismus. Má protizánětlivé a protialergické účinky. Díky němu se normalizuje krevní cukr. Hořčík je užitečný pro srdce, nervový systém a trávení.

Tento za studena lisovaný olej je bohatý na fosfolipidy, které jsou zapojené do metabolismu a jsou velmi prospěšné pro játra.


VNĚJŠÍ POUŽITÍ

S pomocí lničkového oleje se léčí kožní onemocnění, jako je diatéza (vrozená dispozice, náchylnost, sklon k určitým chorobám), kopřivka, neurodermatitida, seborrhea, ekzém, psoriáza.

Lničkový olej je výborný při psoriáze, jako podpůrný prostředek ve spojení s ostatními speciálními výrobky. Odstraňuje negativní projevy onemocnění. Chrání buňky a pomáhá s jejich obnovou.

 

Tagged