PŘÍRODNÍ MEDICÍNA, ZA STUDENA LISOVANÉ OLEJE

Melounový olej

Melounový olej (Citrullus lanatus)

Léčivé účinky melounu jsou známé již odedávna. Hlavním účinkem oleje z melounových semínek je vliv na ledviny a močovou soustavu. Při pravidelném používání oleje do jídla je olej schopen rozpustit ledvinové kameny, odstranit příčinu jejich vzniku a odstranit zánět genitourinární (močopohlavní) soustavy.

Díky obsahu kyseliny oleinové a linolové, může olej zlepšit trávení, metabolismus, obnovuje acidobazickou rovnováhu, normalizuje proces tvorby podkožního tuku. Vitamíny (A, B, C, E) a minerální látky (zinek, selen, karoten), které se v oleji nacházejí, mají příznivý vliv na centrální nervovou soustavu, odstraňují nespavost.

Olej výborně čistí játra a cévy, kontroluje úroveň cholesterolu, působí jako prevence onkologického onemocnění, posiluje imunitu.

Pro muže je melounový olej velmi cenný. Zabraňuje vzniku zánětu prostaty, zlepšuje spermatogenezi, obnovuje potenci.

Vnitřní použití: Jako prevence a při problémech s játry 1-2 čajové lžičky 3x denně 30 minut až 1 hodinu před jídlem. Doporučujeme užívat 2-4 měsíce.

Vnější použití: Díky lehké textuře, můžete olej použít jako krém. Odstraňuje akné a lupy. Pokožce dodává vitamíny skupiny B a A, pokožka se stává pružnější a zářivější, zlepšuje barvu pleti. Protizánětlivý účinek oleje pomáhá při akné. Nanáší se 2x denně na čistou pokožku. Selen, který se v oleji nachází, působí proti lupům (několik kapek oleje přidat do šamponu),